Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Romsdal fredag 01.12.2017

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Vær varsom i bratt terreng der vinden har lagt frå seg ferske fokksnøflak.

Skredfarevurdering

Snødekket fremstår som generelt stabilt. Det finnes ansamlinger av vindtransportert snø over tregrensa, men omfanget av problemet er lite. Rim i overflata må følges med på da dette kan skape et svakt lag dersom snør eller føyker ned.
Faregraden vurderes til 1 – liten.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Kantkornet snø under skarelag

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Torsdag 30. november 2017

Over tregrensa er snødekket for det meste hardt og preget av vind og mildvær. Det finnes lokale ansamlinger av løs snø som har flak som kan påvirkes. Overflaterim har stor utbredelse og må følges med på ved neste snøfall.

Nedføyka løssnø med begynnende kantkorn høyt i snødekket gav utslag på stabilitetstest uten forplantning. Begynnende kantkornlag ifm skarelag bør følges med på og tas med i betraktning.

Ingen rapporter om nevneverdig skredaktivitet.

Torsdag formiddag var det Mannen målestasjon (1294 moh), -10 grader og rolige vindforhold.

Fjellvær

Fredag 1. desember 2017

4 mm i døgnet, opp mot 9 mm i mest utsatt område. Bris fra sørvest. -17 °C til -2 °C på 1400 moh. Skyet. Nedbør fra utpå ettermiddagen.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS