Snøskredvarsel for region Romsdal lørdag 21.05.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Nedbør som regn vil svekke snødekket i nordvendte heng.

Skredfarevurdering

Snødekket ventes stort sett å være stabilt nå. Nedbør som regn antas å kunne svekke snødekket i nordvendte heng som tidligere ikke har sett så mye sol. Husk likevel at i bratt terreng med våt, løs snø er det mulig å løse ut løssnøskred. Hold god avstand til alle skavler som svekkes i varmen. Glideskred er uforutsigbare, men kan forekomme der det er forhold for det, for eksempel der underlaget er svaberg eller bratt gressbakke. Unngå terreng under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

I nordvendte heng over 1000 moh ligg det framleis turr og lagdelt snø. Elles er snødekket stort sett smelteomvandla og stabilt. Det er framleis mykje snø i fjellet. Snøgrensa stig gradvis og mot tregrensa, høgast mot sør.

Det har gått en del små våte løssnøskred de siste dager. Også enkelte glideskred ble observert. Et personutløst vått skred ble rapportert på torsdag.

Fjellvær, 20.05.2022

Oppholdsvær. Bris fra sørøst. -6 °C til 7 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Skyer til utover dagen

Fjellvær, 21.05.2022

3-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1700 moh natt til lørdag. Bris fra sørøst. -2 °C til 3 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS