Snøskredvarsel for region Salten onsdag 26.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabilt snødekke. I bratt terreng kan våte løssnøskred løsne av seg selv eller av skiløpere.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabile forhold. Enkelte steder vil imidlertid mildvær og solinnstråling gi høy vannmetning i snødekket. Våte løssnøskred kan her løsne av seg selv eller løses ut av skiløpere. Vær særlig oppmerksom i bratt terreng med tilhørende terrengfeller. Skredfaren vil være størst i sør- og vestvendte sider om ettermiddagen i forbindelse med stigende temperatur og solinnstråling. Høyt til fjells kan det fremdeles finnes vedvarende svake lag som ennå ikke er fullstendig smelteomvandlet, men det skal trolig stor tilleggsbelastning til for å løse ut skred på dette laget. Hold avstand til skavler og glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snøoverflaten var i starten av forrige uke fuktig/våt til fjelltopphøyde med fravær av nattefrost. De siste dagene har det vært store temperatursvingninger gjennom døgnet med nattefrost etterfulgt av varm dagtemperatur.

Hele snødekket er nå smelteomvandlet og isotermt, med unntak av et par tynne skarelag ned mot bakken, og rester av vedvarende svake lag som er i ferd med å bli smelteomvandlet høyt til fjells.

Snøgrensen kryper stadig oppover og ligger på ca. 400 moh. Den er lavest i indre deler av regionen og i nordvendte sider.

Fjellvær, 25.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra sør. -3 °C til 8 °C på 1100 moh. Klarvær.

Fjellvær, 26.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørøst. -2 °C til 8 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS