Snøskredvarsel for region Salten fredag 28.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabilt snødekke. I bratt terreng kan våte løssnøskred løses ut av skiløpere.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabile forhold, men i bratte heng med våt løssnø kan det være lett å løse ut mindre skred. Denne skredfaren øker utover dagen i forbindelse med stigende temperatur og økt solinnstråling. Høyt til fjells kan det finnes vedvarende svake lag i snødekket. Sannsynligheten for at det løsner skred på eldre vedvarende svake lag er liten, men kan ikke utelukkes helt. Hold avstand til skavler og glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snøoverflaten er generelt våt løssnø. Høyt til fjells og i nordvendte heng kan det være skare som tiner utover dagen.

Hele snødekket er nå smelteomvandlet og isotermt, med unntak av et par tynne skarelag, og rester av vedvarende svake lag som er i ferd med å bli smelteomvandlet høyt til fjells.

Snøgrensen kryper stadig oppover og ligger på ca. 400 moh. Den er lavest i indre deler av regionen og i nordvendte sider.

Fjellvær, 27.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra sørøst, endring til frisk bris fra nordvest om ettermiddagen. -3 °C til 7 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 28.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordvest. -3 °C til 4 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS