Snøskredvarsel for region Sunnmøre torsdag 02.02.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær varsom i områder med fersk fokksnø. Små løssnøskred kan løsne naturlig i enkelte solvendte brattheng.

Skredfarevurdering

Det er lett å løse ut skred der snøen har bundet seg til flak over et løsere lag av nysnø. Leheng mot øst er mest utsatt. Utover kvelden øker og dreier vinden. Skredproblemet kan da finnes i flere himmelretninger. Fokksnøflakene fra tidligere i uken vil gradvis stabilisere seg. Skredfaren er størst der vinden nylig har flyttet på snøen og dannet flak.

Der solen titter frem kan små skred løsne naturlig i løssnøen.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket var preget av regn i lavlandet og kraftige snøbyger med mye vind over tregrensen i slutten av forrige uke. De siste dagene har det kommet litt mer nysnø, men med rolig vind og lavere snøgrense. I lavlandet ligger nysnøen rett på skare, og er de fleste steder ubunden. I høyden har snøen bundet seg til myke flak.

Det er fortsatt lite snø, og det er mye oppstikkende stein særlig på rygger og vindutsatte steder.

Det vedvarende svake laget ved bakken i indre deler av regionen vurderes til ikke å lenger være et skredproblem etter siste runde med mildvær.

Fjellvær, 01.02.2023

2-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 300 moh natt til onsdag. Bris fra nordvest. -14 °C til -5 °C på 1400 moh. Skyet. Bris av skiftende retning.

Fjellvær, 02.02.2023

1-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra vest, endring til frisk bris fra sørøst om kvelden. -14 °C til -5 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS