Snøskredvarsel for region Svartisen tirsdag 25.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabilt snødekke. I bratt terreng kan våte løssnøskred løsne av seg selv eller av skiløpere.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabile forhold. Enkelte steder kan det imidlertid være høy vannmetning i snødekket og løssnøskred kan løsne av seg selv eller av skiløpere. Vær særlig oppmerksom i bratt terreng med tilhørende terrengfeller. Skredfaren vil være størst mot ettermiddagen i forbindelse med stigende temperatur og solinnstråling. Høyt til fjells kan det finnes vedvarende svake lag i snødekket. Sannsynligheten for at det løsner skred på eldre vedvarende svake lag er liten, men kan ikke utelukkes helt. Hold god avstand til skavler og glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mildvær og regn til fjelltopphøyde i begynnelsen av forrige uke tæret godt på snødekket. Dette ble etterfulgt av noe kjøligere vær i pinsehelgen frem til mandag og førte til gjenfrysing på høyfjellet. Snøgrensen kryper stadig oppover og ligger på ca. 400 moh. Den er lavest i indre deler av regionen og i nordvendte sider. Generelt er det mest snø i øst- og nordvendte leområder.

I høyfjellet, over 800 moh, i indre strøk kan det fortsatt noen steder være vedvarende svakt lag av kantkorn dypt i snødekket.

Fjellvær, 24.05.2021

Oppholdsvær. Bris fra sørøst. -7 °C til 3 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 25.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra sør. -2 °C til 8 °C på 1100 moh. Klarvær.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS