Snøskredvarsel for region Svartisen onsdag 26.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabilt snødekke. I bratt terreng kan våte løssnøskred løsne av seg selv eller av skiløpere.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabile forhold. Enkelte steder kan imidlertid mildvær og solinnstråling gi høy vannmetning i snødekket. Våte løssnøskred kan her løsne av seg selv eller løses ut av skiløpere. Vær særlig oppmerksom i bratt terreng med tilhørende terrengfeller. Skredfaren vil være størst i sør- og vestvendte sider om ettermiddagen i forbindelse med stigende temperatur og solinnstråling. Høyt til fjells kan det finnes vedvarende svake lag i snødekket. Sannsynligheten for at det løsner skred på eldre vedvarende svake lag er liten, men kan ikke utelukkes helt. Hold avstand til skavler og glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Snødekkehistorikk

Det har i en lengre periode vært mildvær med plussgrader til fjelltopphøyde og stor snøsmelting. De siste dagene har det vært nattefrost etterfulgt av høye dagtemperaturer. Hele snødekket er nå smelteomvandlet og isotermt, med unntak av et par skarelag mot bakken. Snøgrensen kryper stadig oppover og ligger på ca. 400 moh. Den er lavest i indre deler av regionen og i nordvendte sider.

Høyt til fjells i indre strøk kan det fortsatt finnes enkelte områder med vedvarende svake lag ved bakken, men dette er usikkert.

Fjellvær, 25.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra sør. -2 °C til 8 °C på 1100 moh. Klarvær.

Fjellvær, 26.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørøst. -1 °C til 7 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS