Snøskredvarsel for region Svartisen tirsdag 03.05.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Det kan være lett å løse ut store skred. Bygevær gir store lokale forskjeller.

Skredfarevurdering

Skredfaren avhenger litt av hvor mye nysnø som kom mandag. Blir det full pott kan det være fare for store skred. Kraftig vind kan ha flyttet store mengder snø til leheng. Ytterligere påfyll tirsdag gjør at det fortsatt kan være lett å løse ut skred i noen heng. Bygevær gjør at det trolig er store lokale forskjeller.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mildværet søndag har trolig fuktet snødekket opp til omtrent 700 - 800 moh. Mandag er det snøbyger til havnivå. Sist uke var preget av bygevær med nedbør som snø kombinert med vind. Det har vært store forskjeller i nysnømengde og vindstyrke innad i regionen.

I nordvendt terreng i indre deler av regionen over 1000 moh kan det fortsatt finnes svake lag i det gamle snødekket, men de vurderes ikke til å være et aktivt skredproblem.

Fjellvær, 02.05.2022

20 mm i døgnet, opp mot 40 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 300 moh natt til mandag. Bris fra vest, endring til sterk kuling fra nordvest om ettermiddagen. -8 °C til -2 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Litt lavere temperatur utover ettermiddagen. Noe minkende vind utover kvelden.

Fjellvær, 03.05.2022

6 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Frisk bris fra nordvest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -10 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS