Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Sør-Troms søndag 04.12.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Det er lite snø i fjellet, og den som finnes er generelt stabil

Skredfarevurdering

Det er lite snø og generelt stabile forhold. I skjermete formasjoner i høyden kan det ligge små, ustabile flak på kantkorn eller rim, men dette er svært usikkert. I høyden kommer det en lite dryss med snø i løpet av dagen, men den ventes ikke være nok til å utgjøre et skredproblem.

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 3. desember 2022

Det er lite snø i regionen. Lengst ut på kysten er det bart, og lenger inne i regionen må du opp til ca. 800 moh for å finne et tynt snødekke og mye oppstikkende stein.
Snøen ventes være hard foruten i de mest skjermete formasjonene. Det forventes at det har dannet seg kantkorn i snødekket, og enkelte steder kan det ligge rim i overflaten.

Fjellvær

Lørdag 3. desember 2022

Oppholdsvær. Bris fra sør. -13 °C til -2 °C på 700 moh. Klarvær.

Søndag 4. desember 2022

1-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 300 moh om kvelden. Frisk bris fra sørøst. -10 °C til -1 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS