Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Sør-Troms torsdag 11.01.2024

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det kan være lett å løse ut skred i fersk vindtransportert snø. Om skred løsner i fokksnøen fra tidligere i uken, kan skred bli store.

Skredfarevurdering

Utover ettermiddagen vil snø og vind legge opp ferske flak av fokksnø i leområder. Det kan være lett å løse ut skred i disse mens været står på.

Høyt til fjells, og i områder så ligger i le for vind fra nordvest, kan det være en del fokksnø fra tidligere i uken. Generelt vil de flakene være vanskelig å påvirke, men det kan ikke utelukkes at det kan være mulig å løse ut et større skred i denne snøen.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 10. januar 2024

Mandag og tirsdag kom det en god del nedbør og vind. Nedbøren kom som regn relativt høyt til fjells, men på de høyeste toppene kan det nå ligge ferske fokksnøflak. Tidligere er det observert svake lag av kantkorn i snødekket, men trolig må vi svært høyt til fjells for at svake lag høyt i snødekket ikke skal være fuktet opp.

Mandag og tirsdag gikk det en god del skred, og det var flere skredstengte veier.

Fjellvær

Onsdag 10. januar 2024

30 mm i døgnet, opp mot 45 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 800 moh natt til onsdag. Liten kuling fra nordvest. -5 °C til 2 °C på 700 moh. Skyet. Synkende temperatur og nysnøgrense utover dagen.

Torsdag 11. januar 2024

8 mm i døgnet, opp mot 18 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Frisk bris fra vest. -9 °C til -2 °C på 700 moh. Skyet. Mest nedbør sørøst i regionen.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS