Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Trollheimen onsdag 27.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Vinterforhold i høyden hvor det kan finnes lommer av ustabil tørr snø. Våte skred er mest aktuelt i sør og vestsider der sola får tak.

Skredfarevurdering

Det går mot vinter igjen i fjellet og enkelte steder kan det dannes små ustabile flak av nysnø. Det er observert rim i nordsider og dersom nysnøen legger seg på rim kan det bli svært lett å løse ut små skred. Der sola får tak innimellom bygene kan det løsne små løssnøskred.

Husk at glideskred kan løsne hele døgnet der snødekket ligger på sva. Forsinkelse gjør at glideskred kan gå selv om det nå blir kaldere. Unngå opphold under glidesprekker. Det er svært vanskelig å forutsi til hvilket tidspunkt et glideskred vil løsne og det vil ikke være styrende for faregraden i området.

Skredproblem

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 26.04.2022

Det smelteomvandlede snødekket er frosset igjen. Et dryss med nysnø ligger i høyden der bygene traff mandag og tirsdag. I sør og vest er det gamle snødekket smelteomvandlet høyt opp mens i nord ligger det vintersnø under nysnøen i høyden.

Det ble observert kantkorn rundt skarelag før påske. Men etter siste ukes varme er det ikke gjort nye observasjoner av disse lagene.

Lørdag gikk et middels stort glideskred ved Sunndal i østvendt terreng.

Det ble observert rim i nordsider lørdag. Kan bli et skredproblem når det kommer nysnø.

Fjellvær, 26.04.2022

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 300 moh. Bris fra nord. -10 °C til -4 °C på 1400 moh. Skyet.

Fjellvær, 27.04.2022

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 400 moh om kvelden. Bris fra nordøst, endring til frisk bris fra vest om kvelden. -14 °C til -2 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Nedbør hovedsakelig om kvelden.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS