Snøskredvarsel for region Trollheimen lørdag 07.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Det ligger fersk fokksnø i leformasjoner i terrenget. Skred er lettest å løse ut der fokksnøflakene er tynne eller myke.

Skredfarevurdering

Vinteren kommer tilbake med snøbyger og synkende snøgrense. Over tregrensen kan det være lett å løse ut skred i ferske fokksnøflak, vær spesielt oppmerksom i leheng mot sørøst. Middels store skred er mest aktuelt, men i heng som ligger utsatt til kan det også legge seg inn nok snø til å gi store skred. Temperaturen vil gå ned og faren for våte skred vil etter hvert avta. Det vil fortsatt være fare for enkelte glideskred, glideskred kan løsne av seg selv hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mildvær torsdag og fredag har gitt en våt snøoverflate til ca 1500 moh. I sør, øst og vest er det gamle snødekket smelteomvandlet høyt opp, mens i bratte nordvendte heng i høyden kan det fortsatt ligge lagdelt vintersnø, men også her er snøoverflaten påvirket av mildvær.

Noen steder er det observert kantkorn i snødekket i høyden i nordvendte heng.

Fjellvær, 06.05.2022

6-10 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1700 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra sørvest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -3 °C til 5 °C på 1400 moh. Skyet. Av og til liten kuling.

Fjellvær, 07.05.2022

7 mm i døgnet, opp mot 20 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 400 moh natt til lørdag. Stiv kuling fra nordvest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -8 °C til -3 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Litt lavere snøfallgrense utover dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS