Snøskredvarsel for region Trollheimen onsdag 11.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær forsiktig i bratte heng med myk våt snø eller ferske tørre flak nær terrengfeller. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekkar.

Skredfarevurdering

Situasjonen vedvarer med varme og litt regn under ca 1300 moh. Dette opprettholder faren for våte skred. I svært bratt terreng kan skred løsne av seg selv eller det kan være lett å løse ut skred for en skiløper. Følg med om snøoverflaten blir myk og våt. Der snøoverflaten er fast er skredfaren lavere. Rundt de høyeste toppene kan det danne seg små nysnøflak som kan være lett å løse ut i noen timer etter snøfallet. Vær oppmerksom på at skavler kan være store og svekkes i varmen. Det kan fortsatt være fare for enkelte glideskred, glideskred kan løsne av seg selv hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag kom det nysnø over ca 500 moh. Denne er nå i ferd med å smelteomvandles i det varme været. I sør, øst og vest er også det gamle snødekket smelteomvandlet høyt opp, mens i bratte nordvendte heng i høyden kan det fortsatt ligge lagdelt vintersnø, men også her er snøoverflaten påvirket av mildvær. Det er godt med snø for årstiden over tregrensen.

Fjellvær, 10.05.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1500 moh om formiddagen. Liten kuling fra sørvest, endring til bris fra sørvest om kvelden. -2 °C til 4 °C på 1400 moh. Skyet.

Fjellvær, 11.05.2022

4 mm i døgnet, opp mot 9 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1300 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra sørvest. -3 °C til 3 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS