Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Tromsø mandag 25.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Generelt stabilt, men økende skredfare utover kvelden når vinden tar seg opp og snøbygene kommer.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold, med rolig vær først på dagen og lavere temperaturer. Mulighet for noe sol midt på dagen, som kan føre til enkelte solutløste skred På kvelden kommer første tegn på at vinteren er tilbake, med vindøkning fra NV og snøbyger. Flytting av tilgjengelig nysnø høyt til fjells i kombinasjon med snøfall kan danne ferske fokksnøflak som er lette å løse ut i enkelte få heng.

Det finnes fortsatt et vedvarende svakt lag i snødekket enkelte plasser, men de fleste steder er det vanskelig eller svært vanskelig å påvirke.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Søndag 24. april 2022

Litt nysnø har kommet over 500-600 moh. torsdag/fredag og søndag forrige uke. Enkelte steder har det dannet seg fokksnøflak i fjellet. Ellers er det fuktig eller gjenfryst gammel snøoverflate mange steder.

I slutten av mars utvikla det seg et kantkornlag rundt skarelag nede i snødekket, men dette virker nå å være avrundet eller svært vanskelig å påvirke de fleste steder.

Søndag ble to små våte skred løst ut av skiløpere i bratt terreng på Kvaløya.

Fjellvær

Søndag 24. april 2022

4-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 700 moh om formiddagen. Frisk bris fra sørvest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -3 °C til 2 °C på 700 moh. Skyet.

Mandag 25. april 2022

2-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra nord, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -7 °C til 0 °C på 700 moh. Delvis skyet. Litt nedbør som regn opp til ca 500 moh på morgenen, deretter synkende snøgrense.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS