Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Vest-Finnmark tirsdag 27.02.2018

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold, kun mulighet for å løse ut skred i noen få leheng med fokksnøansamlinger.

Skredfarevurdering

Snødekket vurderes som generelt stabilt. Det kan finnes fokksnøflak i V-NV-vendte leområder som ikke har stabilisert seg enda, men disse forventes til å være små og begrense seg til isolerte områder.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mandag 26. februar 2018

Nysnø fra forrige uke (uke 8) har lagt seg som litt løs snø eller hardere fokksnø på overflaten. I høyden og på utsatt steder er det avblåst ned til hardere skare. Nysnøen la seg over et tynt skarelag som ble dannet under mildværet i uke 6. Dette skarelaget er mange steder bristende under vekten av en skiløper, bortsett fra der vinden har banket snøen helt hard.

I isolerte området kan det finnes svake lag av nysnø/fokksnø øverst i snødekket etter snø og vind forrige uke. Under nysnøen er det observert rim både ved Alteidet og Leirbotn. Eldre snødekke kan har flere svake lag etter en lang periode med kaldt og klart vær. Der snødekket er tynt er det dannet et tykt lag med begerkrystaller ved bakken. I indre deler av regionen er det generelt tynnere snødekke og kantkorn/begerkrystaller har sannsynligvis større utbredelse der.

Fjellvær

Mandag 26. februar 2018

Oppholdsvær. Bris fra nordøst. -14 °C til -7 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Tirsdag 27. februar 2018

Oppholdsvær. Frisk bris fra sørvest, endring til stiv kuling fra sørvest om kvelden. -13 °C til -5 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS