Snøskredvarsel for region Vest-Finnmark torsdag 29.04.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Unngå leområder med fersk fokksnø. Vinden øker utover dagen.

Skredfarevurdering

Skredfaren er noe økende. Vind opptil kuling og en del nysnø fører til at det bygger seg opp større fokksnøflak i flere leheng. Disse vil det være lett for en skiløper å løse ut, og der det har kommet mest snø de siste dagene kan man løse ut store skred.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Råd

Snødekkehistorikk

De siste dagene har det flere steder kommet en del nysnø som har lagt seg over et kompakt skarelag etter mildværet i midten av april. Nysnøen er noen steder blitt fuktet i overflaten av sola, andre steder er den bundet til myke flak, mens det også finnes tørr løssnø flere steder.

Det finnes vedvarende svake lag av kantkorn dypt i snødekket, men det skal trolig mye til for å påvirke disse nå.

Lokalt kan det ha blitt dannet små kantkorn i overgangen mellom gammel og ny snø. Dette er foreløpig ikke et skredproblem, men må følges med på dersom det dannes flak over.

Fjellvær, 28.04.2021

4-8 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordvest, endring til frisk bris fra nordvest om ettermiddagen. -11 °C til -6 °C på 1100 moh. Skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Fjellvær, 29.04.2021

10 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område. Bris fra nordvest, endring til liten kuling fra nordvest om ettermiddagen. -11 °C til -4 °C på 1100 moh. Skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS