Snøskredvarsel for region Vest-Telemark lørdag 30.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile skredforhold. Dersom sola titter fram kan skiløpere utløste våte skred i bratte solvendte fjellsider.

Skredfarevurdering

Skredforholdene er generelt stabile med et snødekke som i hovedsak er hardt og smelteomvandlet. Vær oppmerksom på utglidningsfare. Dersom sola titter fram vil det i bratte heng med direkte solinnstråling være lett å løse ut små våte løssnøskred.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket består i stor grad av smelteomvandlet snø etter en lengre periode med mye sol og høye temperaturer. I nordlig sektor, høyt til fjells, er snødekket fremdeles vinterlig men også her preget av varme i overflaten. Det ligger mest snø i øst- og nordvendt terreng. Snømengden øker vestover i regionen.

Det har tidligere vært observert kantkorn rundt skarelag. De aller fleste steder er kantkornene nå smelteomdannet eller ligger under tykke bærende lag av smelteomvandlet snø. Kantkorn vurderes til ikke å være et skredproblem per dags dato.

Fjellvær, 29.04.2022

Oppholdsvær. Bris fra nordvest. -7 °C til 7 °C på 1100 moh. Klarvær.

Fjellvær, 30.04.2022

Oppholdsvær. Bris fra nordvest. -6 °C til 8 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS