Snøskredvarsel for region Voss mandag 03.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Litt nysnø kan legge seg på overflaterim og enkelte små skred kan løses ut svært lett.

Skredfarevurdering

Det kommer et lite dryss med nysnø. Vær oppmerksom der nysnøen legger seg på overflaterim. Dersom vinden får tak kan små flak løses ut svært lett. Ellers stabilt snødekke. Dypt i snødekket finnes vedvarende svake lag men disse krever mer varme for å kunne påvirkes.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan svært lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket varierer etter himmelretning og høyde. I nord og skyggesider ligger det stort sett overflatekantkorn og rim. Det er lite igjen av fokksnøen. I sør, øst og vest er det mye solskare etter varme dager og kalde netter. Det gamle snødekket er stort sett smelteomvandlet i øst, sør og vest. I skyggesider over 1100 moh er det fortsatt kald vintersnø med mer intakt lagdeling. Det smelter sakte men sikkert og snøgrensa ligger på ca 400 moh.

Det er overflatekantkorn og rim i skyggesider, men dette blir kun et problem dersom det kommer mer snø. Det er vedvarende svake lag i det gamle snødekket også, men dette er ikke et skredproblem for øyeblikket. Snøen over er hard og bærende og det svake laget er dermed vanskelig å påvirke.

Fjellvær, 02.05.2021

1-3 mm nedbør i døgnet. Bris fra sørvest. -10 °C til 4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Tilskyende utover dagen

Fjellvær, 03.05.2021

3-6 mm nedbør i døgnet. Bris fra vest. -11 °C til 0 °C på 1100 moh. Skyet. Oppklarning om kvelden.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS