Snøskredvarsel for region Voss fredag 07.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Hvis solen kommer frem kan det gå våte løssnøskred i solsider. I enkelte leheng med fersk fokksnø kan det være lett å løse ut skred.

Skredfarevurdering

Hvis solen kommer frem kan det gå våte løssnøskred i solsider. Generelt stabilt snødekke, men det kan ligge enkelte lommer av fokksnø oppå kantkorn eller rim i fjellet, særlig i skyggesider eller på de høyeste toppene. Dypt i snødekket finnes eldre vedvarende svake lag men disse er godt beskyttet under skaren og vil ikke bli aktive før vi får en oppvarming av snødekket.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Snødekkehistorikk

Jevnt over er snødekket hardt i regionen. Høyt til fjells i skyggesider ligger det lommer av fokksnø. I solvendt terreng er det skare som mykes opp hvis solen kommer frem. I solvendte sider begynner det bli lite snø også i høyfjellet. Snøgrensen ligger på 500-600 moh.

Det er overflatekantkorn og rim som er føyket ned i enkelte lommer i høyfjellet. Det er vedvarende svake lag i det gamle snødekket, men dette er ikke et skredproblem for øyeblikket. Snøen over er hard og bærende og det svake laget er dermed vanskelig å påvirke.

Fjellvær, 06.05.2021

3-6 mm nedbør i døgnet. Bris fra øst. -8 °C til 0 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 07.05.2021

1-3 mm nedbør i døgnet. Bris fra nord. -6 °C til 0 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS