Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Voss fredag 06.05.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:
Betydelige mengder regn vil svekke snødekket og naturlig utløste skred er sannsynlig. Hold god avstand til bratt terreng og utløpsområder.

Skredfarevurdering

Våte skred kan løsne av seg selv. Mye regn og høye temperaturer høyt til fjells vil øke skredfaren. Mest nedbør vil komme fredag ettermiddag.

Faren for glideskred vil også øke, glideskred kan løsne hele døgnet og de kan bli opp til store. Unngå opphold under glidesprekker.

Hold god avstand til skavler.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Ubunden snø

Glideskred

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Vann ved bakken/smelting fra bakken

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 06.05.2022

Det er fortsatt godt skiføre og rikelig med snø i fjellet. Varmen den siste tiden har smeltet frem rygger og rabber, og snødekket består nå av smelteformer. I leheng mot øst ligger det flere meter snø. I sørvendte skråninger er det nå dårlig skiføre under tregrensen. Under 400-500 moh. er det overveiende barmark.

Det kan finnes kantkorn i enkelte nordvendte heng høyt til fjells, men det er ikke observert aktivitet i laget på lang tid.

Glideskred og skavlbrudd er observert i helga.

Fjellvær, 05.05.2022

5 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1400 moh om ettermiddagen. Bris fra sørvest. 0 °C til 4 °C på 1100 moh. Skyet. Av og til frisk bris. Mest nedbør lengst i vest.

Fjellvær, 06.05.2022

20 mm i døgnet, opp mot 40 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørvest, endring til frisk bris fra vest om kvelden. 1 °C til 5 °C på 1100 moh. Skyet. Av og til liten kuling i utsatte områder.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS