Snøskredvarsel for region Voss lørdag 07.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Hold avstand til bratte fjellsider med tydelige glidesprekker. Vær også forsiktig i bratte solvendte heng, særlig utover dagen.

Skredfarevurdering

Den økte faren for glideskred vil vedvare en stund etter at overflaten har fryst til. Glideskred kan løsne hele døgnet og de kan bli opp til store. Unngå opphold under glidesprekker. Dersom sola tar tak kan det gi fare for våte løssnøskred i bratt terreng. Både naturlig utløste skred og skiløperutløste skred er aktuelt. Hold god avstand til skavler. Vind og litt lavere temperatur vil generelt virke stabiliserende på det våte snødekket.

Skredproblem

Glideskred

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Det er fortsatt godt skiføre og rikelig med snø i fjellet. Varmen den siste tiden har smeltet frem rygger og rabber, og snødekket består nå av smelteformer. I leheng mot øst ligger det flere meter snø. I sørvendte skråninger er det nå dårlig skiføre under tregrensen. Under 400-500 moh. er det overveiende barmark.

Det kan finnes kantkorn i enkelte nordvendte heng høyt til fjells, men det er ikke observert aktivitet i laget på lang tid.

Fjellvær, 06.05.2022

20 mm i døgnet, opp mot 40 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørvest, endring til frisk bris fra vest om kvelden. 1 °C til 5 °C på 1100 moh. Skyet. Av og til liten kuling i utsatte områder.

Fjellvær, 07.05.2022

0-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 800 moh natt til lørdag. Liten kuling fra nordvest, endring til bris fra nordvest om kvelden. -4 °C til 1 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Lavere snøfallgrense utover dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS