Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Heiane torsdag 16.02.2023

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Litt nysnø fører til ustabile nysnøflak i enkelte leområder, ellers stort sett stabile forhold. Hold avstand til fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Nysnøen som ventes i fjellet kommer med lite vind og legger seg på et gammelt stabilt snødekke. Det er på de mest vindutsatte stedene at det ventes snøtransport av betydning som danner nysnøflak som kan påvirkes av en skiløper.
Der snøoverflaten blir våt som følge av regn kan små våte løssnøskred løses ut en av skiløper i bratt terreng.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 15. februar 2023

Snøen er preget av mildvær sist helg. Selv opp til 1200 moh i indre områder har nedbøren kommet som regn og nysnøen som kom fredag har blitt fuktig og våt. Opptil 900 moh er hele snødekket smelteomdanna. Det er mye snø i regionen over 500-600 moh.

Det er observerte flere glideskred i Hunnedalen onsdag. Usikkert skredtidspunkt

Fjellvær

Onsdag 15. februar 2023

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Bris fra sørvest, endring til frisk bris fra sør om ettermiddagen. -6 °C til 3 °C på 1100 moh. Skyet.

Torsdag 16. februar 2023

8 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 800 moh natt til torsdag. Frisk bris fra vest. -4 °C til 1 °C på 1100 moh. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS