Nyhetsarkiv

Viser 166 nyheter fra nyhetsarkivet

Sesongslutt for snøskredvarslingen

Sesongen med daglig oppdaterte, regionale snøskredvarsler slutter 31. Mai. Snøskredvarslingen takker for sesongen og sender en ekstra takk til alle, både frivillige og observatører, som har delt observasjoner gjennom Varsom Regobs-appen i vinter.  

Publisert: 30.05.2022 Nyheter - Snøskred

Hva kan reiselivet gjøre?

Det er viktig at reiselivsnæringen informere tilreisende turister om at vi har et godt snøskredvarsel på varsom.no, og minner alle toppturturister på hvilket utstyr som er viktig, at de har med seg spade og søkestang og at de bruker sender/mottaker. 

 

Publisert: 12.04.2022 Nyheter - Snøskred

Økende snøskredfare i helgen

Skredfaren vil være størst på Vestlandet, der det kommer mest nedbør, og det er derfor varslet stor snøskredfare i Romsdalen, Sunnmøre og Indre Fjordane søndag. Det er også varslet betydelig snøskredfare i flere andre regioner, inkludert Troms og Finnmark.

Publisert: 08.04.2022 Nyheter - Snøskred

Betydelig snøskredfare i Nord-Norge og Nord-Vestlandet

Påsken nærmer seg, og mange lurer på hvordan snøskredfaren blir inn mot helga. Snøskredvarslingen utsteder 24 regionale varsler hver dag kl. 16.00 som er gjeldende for de to påfølgende dagene. NVE anbefaler alle å sette seg inn i snøskredvarselet før topptur.

 

Publisert: 07.04.2022 Nyheter - Snøskred

Krevende snøskredforhold i Norge-Norge

I store deler av Nord-Norge, spesielt i Troms, er det stedvis svært lett å løse ut snøskred. Slik situasjonen er nå, er det det krevende å vurdere skredfaren for de som skal til fjells for å nyte snøen og finværet i helgen i de nordligste fylkene. NVE oppfordrer alle til å unngå skredterreng så lenge forholdene er slik som nå.

Publisert: 01.04.2022 Nyheter - Snøskred

Betydelig snøskredfare i Nord-Norge i vinterferien

I morgen fredag vil stort sett hele Nord-Norge ha betydelig snøskredfare, samt deler av Nord-vest landet. Et lavtrykk med mye nedbør og kraftig vind fører til ustabil snø og skred kan løsne av seg selv. I flere regioner er det også vedvarende svake lag i snøen som gjør forholdene krevende. 

Publisert: 24.02.2022 Nyheter - Snøskred

Vinterferie, snø og snøskredfare

Idet vi er i ferd med å gå inn i vinterferieukene er det skiføre og bra med snø i store deler av landet. Om du legger turen til fjells må du også tenke på faren for snøskred.

Publisert: 18.02.2022 Nyheter - Snøskred

Digital skredkveld med Snøskredvarslingen

Lyst til å lære mer om hva i snøen du bør unngå og hvordan du bør planlegge for en fin skitur? Torsdag 17. februar kl 20-21 holder snøskredvarslingen digital skredkveld på Teams.

Publisert: 14.02.2022 Nyheter - Snøskred

Helgeland blir ny region med daglige snøskredvarsler

Mandag 7. februar starter snøskredvarslingen med daglig varsling for Helgeland.

Publisert: 07.02.2022 Nyheter - Snøskred