Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten onsdag 20.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det kan gå naturleg utløyste skred i bratte solvendte heng.

Skredfarevurdering

Etter ei periode med milde temperaturar og snøsmelting har snøen truleg stabilisert seg relativt godt. I enkelte bratte heng der det er våt snø og sola står på kan det gå små til middels store laussnø- eller flakskred.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Våt snø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

I påska har det vore regn og mildt til fjelltopphøgde. Snøen er difor blitt våt, men kan ha fryst om natta der det er klarvêr. Lengst ut på kysten er det barmark nokre stadar.

I indre delar av regionen har det vore vedvarande svake lag i snødekket, men også desse har starta å smelte. Dei er likevel ikkje heilt øydelagt, og har gitt nokre fareteikn som drønn og sprekker.

Fjellvær, 19.04.2022

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra vest, endring til frisk bris fra sør om ettermiddagen. -1 °C til 2 °C på 700 moh. Delvis skyet. Periodevis liten kuling tidlig og seint på dagen. Lettere skydekke om kvelden.

Fjellvær, 20.04.2022

Oppholdsvær. Frisk bris fra sørvest, endring til bris fra vest om formiddagen. 0 °C til 6 °C på 700 moh. Klarvær. Tilskyende i ytre strøk utover ettermiddagen.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS