Snøskredvarsel for region Vest-Finnmark tirsdag 26.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vindøkning og nysnø gir lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

Tirsdag vil snøbyger ned til havnivå og kuling fra nordvest øke skredfaren noe. Det vil dannes fokksnøflak i leheng som kan være lette å løse ut. For ski- og scooterkjørere må man omstille seg fra ferdsel på våt og fuktig vårsnø, tilbake til ferdsel på lagdelt vintersnø.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Med synkende temperatur har det kommet nysnø gradvis lavere i terrenget de siste dagene. Enkelte steder har det dannet seg fokksnøflak i fjellet. Det gamle snødekket er fuktig eller gjenfryst de fleste steder.

I slutten av mars utvikla det seg et kantkornlag rundt skarelag nede i snødekket, men dette virker nå å være avrundet eller svært vanskelig å påvirke.

Fjellvær, 25.04.2022

2-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra nordøst, endring til liten kuling fra nordvest om kvelden. -10 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Litt nedbør som regn opp til ca 500 moh på morgenen, deretter synkende snøgrense.

Fjellvær, 26.04.2022

5 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Stiv kuling fra nordvest. -15 °C til -9 °C på 1100 moh. Skyet. Bygevær vil gi lokale forskjeller i vindstyrke og nedbørmengde.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS